Beauty · Szépség

Bronzos smink a nyár utolsó napjaira | Bronzy look for the last days of summer

Please scroll down for ENGLISH version.

Sziasztok!

A mai napon egy nyarat idéző sminket készítettem el nektek, amelyet én is előszeretettel viselek. Kicsit talán több, erősebb annál a sminknél, mint amit a mindennapok során csinálok meg magamnak, de szerintem simán hordható nappali sminkként. A smink színvilága szerintem lehetővé teszi, hogy nyáron, nyár végén és ősszel egyaránt viselhessük.

steps of the make-up look

A sminktermékeket a már előzőleg megmosott és hidratált arcomra viszem fel, primert nem használok (1).

Első lépésként egy BB krémet viszek fel az arcomra, ami szerintem a meleg időben sokkal kellemesebb viselet, mint egy alapozó, és szeptemberben, ősz elején bizony még bőven lehet szerencsénk melegebb napokhoz. A felvitelhez egy szivacsot használok, amivel nagyon szép egyenletes eredményt lehet elérni. Ezután jöhet a folyékony korrektor (2), amivel a szemem alatti karikákat és az apróbb bőrhibákat tüntetem el. Ha ezzel megvagyok, egy áttetsző kőpúdert használok a fixálásra (3). A homlokomra, a szemem alá és az orrom köré egy kicsit többet teszek belőle, mert ezeken a területeken könnyebben kifényesedik a bőröm.

A következő lépésekben bronzert, pirosítót és highlightert használok (4,5), hogy visszaadjam az arcom természetes dimenzióit, és hogy egy kicsit formáljam azt. Szerintem nyár végén nyugodtan lehet több bronzert és highlightert használni, de figyelni kell arra, hogy az összhatás szép legyen. Ne legyen például csokibarna az arcunk, ha a testünk többi része nem barnult le. 🙂

Amikor az arcommal elkészültem, megigazítom a szemöldökömet is (6). Nem viszem túlzásba a szemöldökformázást, csak ezt a kis kefét használom a szálak átfésülésére, hogy szép formája legyen a szemöldökömnek.

Ezek után rátérek a szemsminkre.  Nem használok külön szemhéjalapot, mert a BB krémből és a korrektorból is jutott a szemhéjamra, így ez szolgál most alapként. Először egy bronz színű szemhéjfestéket viszek fel az egész szemhéjamra (7). A festéket szempillák tövétől a szemhéj középső részéig koncentrálom, a felső részre kevesebbet teszek, és jól el is satírozom. A satírozáshoz egy középbarna matt árnyalatot használok. A szempilláim tövét még kiemelem egy bronz színű szemceruzával. A legelső bronzos színből egy pici fejű ecsettel még az alsó szempillák vonalához is teszek (8). A szemsmink befejezéseként egy fekete színű szempillaspirált használok, amit most csak a felső pillákra viszek fel (9).

Ahogy látjátok, a szám kifestését hagytam utoljára. Szerintem ez a smink önmagában is nagyon jól mutat, csupán ajakápolóval is viselhető (munkahelyre így ajánlanám) (10,11). Mivel én nagyon szeretem a rúzsokat, két színt is társítottam ehhez a sminkhez. Az egyik egy rózsaszínes árnyalatú nude (12,13), a másik pedig egy élénk fukszia szín (14,15), amivel kiegészítve akár egy esti buliban is megállja a helyét a sminkünk. Akik már inkább az őszre hangolódnak, azoknak pedig egy burgundi árnyalatú rúzst ajánlanák, akár matt finisben.

 

Úgy érzem, egy ilyen smink tökéletes az utolsó nyárias napokra, hogy felidézzük az év legforróbb hónapjait. Készítsétek el Ti is, és osszátok meg velünk Instagramon a #classiqface hashtaget használva! 😉 Már alig várom, hogy lássam őket!

Flora signature


 

Hi everyone!

Today I would like to show you a summery make-up look which I like to wear myself. It might be slightly more than what I usually put on every day, but I think it’s still wearable as a daytime look. The colours I’ve used make this look perfect for summer, the last days of summer or even for autumn.

steps of the make-up look

I put the make-up products on my previously washed and moisturized faced, I’m not using a primer (1).

As the first step, I’m applying a BB cream to my face. I prefer to wear this on hot days, it’s much more comfortable than a full coverage foundation, and we may be lucky enough to experience a few warm days at the beginning of fall. I’m using a make-up sponge to apply the BB cream which gives me a flawless and even finish. After this, I’m using a concealer to cover the dark circles under my eyes and any small blemishes on my skin (2). Next, I put some transparent powder on my face to fix everything (3). I use it more generously on my forehead, under my eyes and around my nose, because I tend to get shiny easily on these areas.

The following steps are for bronzer, blush and highlighter (4,5) to form and give back the dimensions of my face. I think we can apply more bronzer and highlighter at the end of summer, but be careful not to go overboard with them. For example, don’t make yourself a face of a bronze goddess if you didn’t get a nice tan during the summer. 🙂

When I’m finished with my face I move on to my eyebrows. I don’t use any products to fill them, I only use this little brush to give them a nice shape and a more polished look (6).

Next, I’m doing my eye make-up. I’m not using an eyeshadow primer because I put some concealer on my eyelids, this will do the job. First, I put a bronze colour on my eyelids (7) concentrating the colour from my eyelashes up to the centre of the lid. I don’t put too much eyeshadow on the upper section of my eyelid and I blend it out carefully. To blend, I use a matte medium brown colour. I also use a bronze colour eye pencil along my upper lash line and I put some of the bronze eyeshadow I used first along my lower lash line with a little smudge brush (8). To finish the eyes, I’m using a black mascara but only on the upper lashes this time (9).

As you can see, I’m going to do my lips last. I think that this make-up look is a winner even on its own without any lipstick, with a little lip balm (10,11) – I would recommend to wear it like this at work. As I’m a big fan of lipsticks I used to colours to finish this look. One of them is a pinky nude (12,13) and the other one is a hot pink/fuchsia (14,15) which you can even use to transform this make-up to a night-time party look. And if you are more into darker colours in September, I think this make-up would look amazing with matte burgundy lips.

 

I believe this make-up look is perfect for the last days of summer, just to recall the memory of those hot days. Please, recreate the look and share your pictures with us using the #classiqface hashtag on Instagram! 😉 I can’t wait to see them!

Flora signature

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s