Életmód · Lifestyle

5 dolog, amit tegyél meg a nyár vége elött | 5 things to do before summer ends

Please scroll down for ENGLISH version.


Sziasztok!

Megdöbbenve szembesültem a ténnyel, hogy egy hét van hátra augusztusból. Nyakunkon az ősz, bizony, hamarosan vége a nyárnak. Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de engem ez mindig egy kis szomorúsággal tölt el, mindig olyan hamar elrepül ez az évszak. Most összeszedtem Nektek pár dolgot, amit szerintem érdemes lenne beiktatnotok a programotokba, még mielőtt beköszönt az ősz.

  1. Irány a part!

Számomra a nyár egyik legfontosabb eleme a vízpart. A meleg időjárás tökéletes kiegészítője, akár fürdeni mész, akár sétálni, akár egy kellemes ebédet elkölteni. Legyen az folyó, tó, tenger vagy éppen óceán, keresd fel a hozzád legközelebb eső vizet, és élvezd azt az utánozhatatlan atmoszférát, amit nyújt!

picture of Weston-super-Mare beachWeston-super-Mare, Egyesült Királyság – saját fotó
  1. Üljetek ki!

Nyár, meleg esték, italozás a kertben a haverokkal… Jól hangzik, ugye? Gyűjtsd össze a baráti társaságot, és élvezzétek ki az utolsó meleg estéket, amikor még pulcsi és kabát nélkül lehet ücsörögni a ház vagy az általatok kiválasztott vendéglátó egység teraszán.

friends having a drink outsideForrás: pinterest.com
  1. Kerti party

Ha az időjárás is engedi, és van rá lehetőséged, még utoljára rendezz egy szabadtéri grillezést a családdal és/vagy a barátokkal. Nincs is annál jobb, mint a közösen készített ételt együtt elfogyasztani. Egy kellemes nyári délután. Egy hűsítő ital társaságában.

garden partyForrás: pinterest.com
  1. Színezd ki!

Nem, nem egy kifestőkönyvre gondolok – bár az is kellemes elfoglaltság –, hanem a körmeidre. Ragadd meg az utolsó alkalmakat arra, hogy vibráló színekben pompázhassanak a körmeid! Ahogy közeledik az ősz, szépen lassan áttérünk a sötétebb, komolyabb színek használatára. Még van pár heted arra, hogy a kedvenc pink színeddel díszítsd a kezeidet. Ha a munkahelyeden vagy az iskolában ez nem megengedett, akkor se búsulj, fesd ki élénk színnel a lábkörmeidet. Meglátod, milyen jó hangulatjavító!

nailsForrás: pinterest.com
  1. Viseld a kedvenc nyári ruhádat

A nyár folyamán valószínűleg már sokszor felvetted a kedvenc ruhád, felsőd, szandálod. Ha olyan vagy, mint én, és még egy különleges alkalomra vársz, amikor újra megvillanthatod ezt a darabot, akkor ne várj tovább, tedd meg akár holnap!

dress2Forrás: pinterest.com

+1. (Magyar bónusz)    Egyél egy lángost!

Szerintem kevés nyáriasabb étel van a lángosnál, imádom. Ha te is szereted, akkor irány egy lángosos bódé (akár a strandon, de már a városban is találni jó kis kifőzdéket), vagy készítsd el otthon Te magad. Nekem a fokhagymás-sajtos-tejfölös a kedvencem. És Neked? 🙂

lángosForrás: pinterest.com

Kedves Olvasók, remélem, tetszettek Nektek ezek a tippek a nyár utolsó heteinek kihasználására. Osszátok meg velünk, Ti mit csináltok még a nyár vége előtt!

Flora signature


Hello, everyone!

I have to say, I’m shocked as I’ve only just realised that we have one week left of August. Autumn is coming soon and summer has almost come to an end. I don’t know how you feel about it, but I’m always a little bit sad, summer always goes by so quickly. Now I have gathered some ideas for things to do before we officially welcome autumn.

  1. Let’s go to the beach!

For me summer isn’t summer without water. As an environment, water goes perfectly with hot weather whatever you may be doing – swimming, going for a walk or having a nice lunch. So just go and visit the nearest beach to you whether it’s a riverside, a lake, a seashore or the ocean and enjoy the unique atmosphere it can give you!

picture of Weston-super-Mare beachWeston-super-Mare, UK – my own photo
  1. Sit outside!

Summer, warm nights, drinking in the garden with your friends… Sounds good, right? Get your friends together and enjoy the last couple of summer evenings when you can sit in the garden or on the terrace of your chosen pub without a cardigan or a jacket.

friends having a drink outsideSource: pinterest.com
  1. Garden party

If the weather lets you and you have the equipment for it, host a garden party with your family and/or friends. There is nothing better than eating the delicious food you have cooked together. On a lovely summer afternoon. With a cold drink.

garden partySource: pinterest.com
  1. Colour!

No, I’m not talking about a colouring book, even though that’s a very pleasant activity, I’m talking about your nails. Take the last chances to cover them in summery vibrating colours! As fall is on its way we will slowly start to use darker, more serious colours, but you might have a few weeks left to paint your nails with your favourite hot pink polish. If you are not allowed to paint your nails with extreme colours at your workplace or at school, don’t worry, paint your toenails with that colour. You’ll see, it will make you feel better!

nailsSource: pinterest.com
  1. Wear your favourite summer dress

During the summer season you have probably worn this dress, top or sandal a couple of times. If you are like me, you are probably waiting for another special occasion, but don’t! If you have the chance, wear it tomorrow!

dress2Source: pinterest.com

Dear Readers, I hope you have enjoyed my last minute summer tips. Share with us Yours, too, in the Comments section!

Flora signature

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s