Beauty · Szépség

Kylie Jenner Lip Kit

Please, scroll down for ENGLISH version.

A Candy puding próbája

c

(forrás: www.kyliecosmetics.com )

Ha az ember elkezd szépségtippeket, tutorial videókat, sminkeléssel kapcsolatos Instagram oldalakat nézegetni, elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb belefusson a Kardashian-klánba. Én magam még egyszer se éreztem késztetést rá, hogy leüljek és megnézzem a műsorukat, azt viszont így látatlanban is mindenképpen el kell ismernem, hogy valamit nagyon jól csinálnak. A világ női populációjának jó része azzal van elfoglalva manapság, hogy hogyan is tudná a Kim Kardashian kontúrozással pisze orrot és hosszúkás fejformát varázsolni magának, mikor egyébként mind tudjuk, hogy nagyrészünk nem hajlandó minden reggel plusz 20 percet a tükör előtt tölteni csak azért, hogy megtalálja azt a megfelelő sötét és világos festék-réteget, amitől természetes fényben sem fog úgy kinézni, mint akinek behúztak egyet.

kardashians

(forrás: http://s.sidereel.com )

Mindenesetre a Kardashian-lányok sorra ontják műsoraikat, divat – és szépségápolási márkáikat, a világ tinédzserei pedig megőrülnek mindenért, amitől ők is hasonlíthatnának kedvenc milliomos celebükre. A két legkisebb lány, Kylie és Kendall általában közös projekteket futtatnak, együtt vezetik divatmárkájukat és mobil-alkalmazásukat, azonban míg Kendall modell-karrierjével van inkább elfoglalva, addig Kylie elkezdte meghódítani a szépségipart. Mivel lányok milliói rajonganak feltöltetett ajkaiért, és próbálnak műanyagos – vákuumos megoldással ők is valami hasonló megjelenést kreálni maguknak, valószínűleg a legkézenfekvőbb ötlet egy olyan rúzs piacra dobása volt, amitől teltebbnek tűnnek ajkaink, és ami garantálja a Kylie-féle életérzést. Szerény véleményem szerint a kisasszony maximálisan elérte ezt a célt.

kylieandkendall

(forrás: www.harpersbazaar.com)

Kendall-Jenner-and-Kylie-Jenner

(forrás: www.mirror.co.uk)

Miután a 16. olyan videót néztem meg, ahol az egekig dicsérik a Kylie által piacra dobott úgynevezett Lip Kit-et, úgy döntöttem én is megnézem magamnak. Először is ki kellett derítenem, hogy pontosan mit is tud egy Lip Kit: ez egy olyan szájfény, ami egy minőségi rúzs tartósságával bír és ahelyett, hogy feltétlenül csillogó fényt adnak szánknak, külön termékcsalád épült a matt színekre is. A legfontosabb pedig, hogy a szájfényekkel ellentétben, nem ragad és kellő elővigyázatossággal akár egész nap rajtunk marad, nem kenődik el.

Következő lépésként ki kellett derítenem, hogy pontosan mennyiért és hogyan is juthatok hozzá ehhez a csodához. Felmentem hát Kylie hivatalos oldalára, ahol már láttam is, hogy $29.00-ért már landolna is kosaramban az általam kiválasztott darab, ha éppen nem lenne minden termékhez a SOLD OUT azaz elfogyott felirat címezve. Mivel több termékcsalád is található, Metal, Gloss és Matte fülek alatt, gyorsan végiglapoztam őket, hátha valamelyik fül valami mást dob ki, de nem jártam szerencsével. Így egy kis Google kutakodás után sikerült kiderítenem, hogy a márka darabjai akkora népszerűségnek örvendenek, hogy csak bizonyos időközönként hirdetnek meg eladási időt, amely során általában percek alatt elfogy minden szín és változat. Ezekhez a bizonyos eladási időpontokhoz pedig csak úgy juthatunk hozzá, ha letöltjük Kylie applikációját (https://itunes.apple.com/us/app/kylie-jenner-official-app/id1025243640?mt=8, https://www.thekyliejenner.com/glam/), ami önmagában ugyan ingyenes, azonban, hogy értesítést kapjunk a következő vásárlási időpontokról, elő kell rá fizetnünk, egészen pontosan $2.99-be kerül havonta. Ezek után pedig nincs más dolgunk, mint várni.

kylieofficial

(forrás: www.youtube.com)

Szerencsére Kylie kb minden második héten raktár újratöltést hirdet, azonban az időeltolódás miatt ez Magyarországon a lehető legkülönbözőbb időpontokra eshet, amikor én rendeltem például este 10 óra 22 perckor indult meg a harc. Mindenképpen matt színt akartam kipróbálni és mivel nagyon világos bőröm van, valami közepes árnyalatot, ami azért nem idéz elő Barbie-hatást a szőke hajammal kombinálva. Én a megadott időpontban éppen házon kívül tartózkodtam egy már hetekkel előtte leszervezett programon, de segítőkész barátnőmmel együtt, folyamatos telefonkapcsolatot tartva, sikerült megrendelni a Candy K fantázianévre hallgató csomagot (https://www.kyliecosmetics.com/collections/frontpage/products/candy-k), amely egy kontúrceruzából és egy hozzá tartozó liquid lipstick-ből áll. Mint azt már említettem, maga a csomag $29.00-ba kerül, a magyarorszégi házhoz szállításért pedig $14.95-öt kérnek, így összesen $43.95-ért juthatunk hozzá egy ilyen csomaghoz, ami kb 12 000 forintot jelent átszámítva. Bizony, nem olcsó, ennyiért már nagyon jó MAC-es termékeket lehet vásárolni, így meglehetősen kíváncsi voltam, mit is fogok kapni a pénzemért.

Összességében én meglehetősen elégedett vagyok a csomaggal. A rendelés leadása után 10 nappal már át is vehettem egy fekete-fehér dobozt, amiben gondosan becsomagolva érkezett egy kisebb dobozka, benne a ceruzával és a lip kit-tel. A dobozon egy száj található, rajta pedig a rendelt árnyalatban végigfolyó szájfény mintája, metálos fogsorral kombinálva. Van, akinek ez a dizájn már túl sok, de szerintem elég vagány, nekem tetszik. A csomagot kibontva először a ceruzát veszem szemügyre, kellemes állaga van és méretét a standrad faragókhoz igazították. A lip kit-et kinyitva édeskés illat csap meg, nekem vanília és rumos-meggy jut róla eszembe, aki annyira szereti az édes illatokat, mint én, annak nagyon fog tetszeni. Az ecset maga az általános szivacsos típusú, olvastam, hogy korábban szálas fajta volt, amire rengeteg panasz érkezett, mert nem bírta a folyadék állagát és össze-vissza hajlott tőle, ami lássuk be, ennyi pénzért nem egy elfogadható minőség. A ceruzás rajzolás és az ecsetes felvitel is elég egyszerű, a ceruzával tudunk egy kicsit játszani és alkothatunk egy kicsit túlhúzott felső ívet, ahogy Kylie is szokta, így jóval teltebbnek tűnik felső ajkunk. A lip kit kb fél perc alatt megszárad és a kissé fényes folyadék egy matt réteggé változik szánkon. Innentől kezdve nyugodtan alá vethetjük zsebkendő, étel vagy akár italpróbának is, csak arra figyeljünk, hogy az üveg szélével ne nagyon érintkezzen a szánk széle, a vákuumos-folyadékos kombinációt nem mindig bírja ki. Alapvetően egész nap azért nem teljesen marad érintetlen a reggeli szín és állag, de újratöltés nélkül is fent marad a nap végéig. Egy esti bulira tökéletes választás tud lenni.

kylie1

kylie5

Nagyon fontos, hogy akinek olyan száraz bőre van alapvetően, mint nekem is, az még ceruza és a lip kit felvitele előtt hidratálja le rendesen a száját. A termékeket már egy alapvetően nem nedves felületre kell felvinni, különben nem tapadnak, utána pedig, ha szükséges ajakápoló használata, akkor próbáljuk meg a középső részekre redukálni, a zsíros állagtól ugyanis hajlamos elcsúszni az egész műalkotás.

kylieén1
kylieén4

Nem mondom, hogy egy márkás rúzs, a hozzá tartozó ceruzával nem képes legalább ugyanezt a hatást elérni, de én úgy érzem, mindenképpen megérte kipróbálni és egy világosabb árnyalat vásárlásán is elgondolkodtam már, lehet ez még egy nyári projekt lesz.

kylieén3

Untitled design


Get the millionaire look

c

(source: www.kyliecosmetics.com )

When you start to look around for some useful beauty tips and makeup-tutorials on Youtube or Instagram sooner or later it’s quite inevitable to pop into the Kardashian-girls, because, you know, they are pretty much everywhere. I, personally, never had the inside power to force myself into Keeping up with them, but one thing is for sure: they are really good at what they are doing, even though we don’t really know what it exactly is. Women all over the world are trying out different types of contour techniques on Sunday afternoons just to achieve the kind of snub nose and slim face Kim Kardashian has (at least on the red carpet) when in fact we all know, there is quite a little chance that any of us will spend an extra 20 minutes in the mornings to put up the right amount and mix of foundations not to look like someone punched into our face.

kardashians

(source: http://s.sidereel.com )

However, the Kardashians are still coming up with new shows, fashions and beauty brands from week to week and teenagers all over the world are crazy about their multi-millionaire looks. The little ones of the Kardashian family, Kylie and Kendall usually have their shared projects, such as their fashion brand or mobile app, but while Kendall is mostly busy with her model career, Kylie is more focused on taking over the beauty industry. Girls are in love with her fake lips and try to achieve the same look, using all types of vacuuming tricks, so basically, the most obvious first step into the make-up business for Kylie was to come up with lipsticks promising the celebrity look all girls want to have without using lip augmentations. And this chick is actually doing a great business.

kylieandkendall

(source: www.harpersbazaar.com)

Kendall-Jenner-and-Kylie-Jenner

(source: www.mirror.co.uk)

After watching the 16. video divinizing Kylie’s new Lip Kit packages, I decided to get one of them, no matter what.  First of all, I had to get some definitions about these so called Lip Kits: these are some kind of lipsticks that have the lasts of a really good lipstick and they don’t necessary have to give your lips any glossy effect, in fact, there is separate group of them giving you matte colours specifically. And last but not least, they are not sticky at all, and if you pay some attention to your lips, they can last for all day.

So for next, I had to figure out the exact process of how to get one of these miracle products. First, I visited Kylie’s official website, where I saw that I could order her Lip Kits for $29.00, if only they weren’t all SOLD OUT. There are more types of the products, like Metal, Gloss and Matte, so I clicked on every type one by one, in case I can succeed anywhere on the website, but I couldn’t, so that was the time I turned to my good friend, Google. After a little research I found out that there are only limited time periods, when Kylie starts a selling, that’s when you need to hurry up, go to the website and put your favourites into you baskets before they get sold out again. So how can you figure out the exact time of her next selling? It’s easy, you have to download Kylie’s very own app (https://itunes.apple.com/us/app/kylie-jenner-official-app/id1025243640?mt=8, https://www.thekyliejenner.com/glam/), which seems to be for free at first, but in order to see the next selling dates, you have to subscribe, which costs $2.99 per month. After your payment, you don’t have to do anything, but wait.

kylieofficial

(source: www.youtube.com)

Luckily, Kylie is restocking in maximum every two weeks, however, because of the time difference, in Hungary it can be a bit difficult to be in front the computer at the time of the restock: for example, when I ordered mine, the gates opened at exactly 10:22 at night. I knew that I wanted a matt colour for sure and because I have a light skin tone I tried to pick a colour which is not too dark for me, and does not make me look like a Barbie doll with my blonde hair, so finally I managed to order the Candy K package with the help of my friend, who could be in front of her laptop at that night. Candy K consists of a lip pencil and the famous lip kit in order to make your looks last longer. As I mentioned before, the package itself costs $29.00, and the shipping to Hungary is for $14.95, so altogether I paid $43.95 for these cuties (which is around 12.000 forints). Well, in my country it’s not cheap at all, you can buy really good MAC products for this price, but I definitely wanted to see what this huge hype is for.

Altogether I can say I am quite satisfied with Candy K. Only 10 days after my order I could hold in my hand a black and white package, which included another little box, carefully packed. On the little box you can see a mouth with metal teeth and the lipstick in the ordered colour. Some say that it is too much for them, but for me it looks really cool. After opening the box I took a closer look at the pencil first, which has a good smooth texture and it fits to any regular sharpener. Then I opened the lip kit itself, which has a really sweet, vanilla-rum-sour cherry-ish scent, anyone who likes sweet fragrances as much as I do will fall in love with this. The brush is the usual spongy type, I read somewhere that before the spongy one, they used stringy brushes, but by the time the packages arrived to their new owners they were so damaged by the strong texture of the lip kit that they were hardly useful, and for this amount of money, well, people deserve some quality. I think that both the pencil and the lip kit are easy to use, and we can play a little with the pencil to get fuller upper lips, like Kylie has. The lip kit dries in around half a minute and after that the shiny liquid turns into a matte layer on our lips. From this point, we can eat or drink, but we have to pay attention to stay away from the edge of the bottle or glass, because the combination of the vacuum and liquid can make some mass on the upper lip. In contrary of what the brand says, it doesn’t really stay for all day long without any correction, but for instance it is a perfect choice for a party.

kylie1

kylie5

One more important thing is that if someone has dry skin as I do, they have to moisturize their lips before applying any layers, because it dries your skin. After moisturizing, wait a little bit, because the pencil only stays at its place only if our lips are not oily anymore, and in case we feel like using a lip moisturizer during the day, try to localize it to the middle parts of the lips, because the fatten texture can ruin the fixation of the lip kit.

kylieén1

kylieén4

All in all, I cannot say that you wouldn’t be able to mostly achieve the same effect with any other quality product, but it is definitely worth for a try if you like the type of matt shades that Kylie usually wears. There is quite a good chance that I will buy another lighter colour in the summer as well.

kylieén3

Untitled design

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s